Alboraia celebra el Dia de l’Orxata amb repartiment gratuït de fartons, tallers i rutes
Alboraia ha celebrat este dimarts el ‘Dia de l’Orxata’, la beguda “més representativa de la gastronomia de la nostra província” amb el repartiment gratuït de fartons i la celebració de tallers i rutes.
La Diputació de Valencia s’ha sumat a esta conemoració, organitzada per Alboraia Turisme i el Gremi d’Orxaters Artesans, un esdeveniment que enguany compleix 42 edicions i en el qual col·laboren València Turisme i Turisme Comunitat Valenciana.
El ‘Dia de l’Orxata’ ha tingut el seu acte central a les 11.00 hores a l’avinguda de l’Orxata amb el repartiment gratuït d’orxata artesana i fartons del Club de Producte ‘Alboraia Artesans de l’Orxata’ a tots els assistents. També s’han celebrat durant tota la jornada diverses experiències, com a tallers i rutes, amb les empreses turístiques locals entorn de la famosa beguda artesana.
El diputat de Turisme de la Diputació, Pedro Cuesta, ha participat en la celebració i ha destacat l’oportunitat que oferix este esdeveniment a veïns i visitants d’Alboraia para, “a més de gaudir d’una de les begudes més representatives de la gastronomia de la nostra província, conèixer els detalls de l’elaboració de l’orxata artesana i el cultiu de la xufa a l’horta valenciana”.
A l’acte també han assistit la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, així com la resta de membres de la corporació municipal.
Per la seua banda, Bernabé ha ressaltat la importància d’este esdeveniment en el qual “es reivindica el producte valencià, la tradició i la gastronomia i també un sector econòmic que ha passat de generació en generació”. A més, ha posat l’accent que gràcies a l’orxata “es manté l’horta i els productes del sector primari”.