Taller solidari a Catarroja per muntar mobiliari dissenyat per estudiants del CEU per a damnificats per la DANA

Quaranta veïns de Catarroja han participat este cap de setmana en un taller solidari de muntatge de mobles, dissenyats per estudiants del Grau en Enginyeria del Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU UCH), amb l’objectiu de reposar el mobiliari perdut a causa de la DANA.

Taller mobles catarroja

Els alumnes voluntaris han ideat una col·lecció de cadires, taules de menjador i auxiliars, bancs, tamborets i penja-robes de fàcil muntatge i han ajudat els participants a fabricar les peces que necessiten per recuperar l’habitabilitat de les seues llars o de les dels seus familiars. El material utilitzat ha sigut aportat per la universitat i encarregat a empreses de localitats també afectades per les inundacions.

Els treballs s’han dut a terme a la seu de la Casa d’Oficis Nova Feina, ubicada al Polígon Industrial El Bony de Catarroja, gràcies a la cessió de les instal·lacions per part d’esta entitat, dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat.

La col·lecció de mobiliari ha estat creada sota la direcció dels professors Miguel Roldán i Jordi Ardanuy, i es basa en l’ús del ferratge T-300 cedit pel dissenyador Curro Claret, un referent del disseny social, que també ha participat en el taller a Catarroja. Este element permet acoblar de manera senzilla totes les peces del mobiliari ideades pels estudiants.

Els participants han sigut contactats gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Catarroja i de la parròquia Santa María Madre de la Iglesia. La regidora de Comerç, Lourdes Rodríguez, i el rector José Vicente Alberola han estat presents per conéixer de prop el desenvolupament del taller.

Materials provinents d’empreses afectades per la DANA

Tots els materials emprats en el taller han sigut adquirits a empreses afectades per la DANA, com a forma de suport a la seua reactivació. La fusta ha sigut subministrada per Fustes i Xapes Blanquer, de Beniparrell; el ferratge T-300 ha sigut fabricat per Ferros Herga, del Forn de Alcedo; i fins i tot l’esmorzar per als participants s’ha comprat en forns de Catarroja. Les peces més complexes han sigut mecanitzades amb la col·laboració de la cooperativa Makea, que promou el disseny obert i sostenible.

La iniciativa ha sigut impulsada pels estudiants Santiago Novella Iranzo, Lliris Espí Colomina, Sergio José Visser Conesa, María Núñez Albert, Carmen García Molero, Sofía Montes García, María Urbez de Miguel i Rodrigo Ruiz Solernou, amb el suport de l’Escola Superior d’Ensenyances Tècniques (ESET) del CEU UCH, del seu director Ignasi Rosell i de la subdirectora del grau, Paula Aloy.

Notícies relacionades

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut