El Pla Especial de Campanar preveu crear nous espais publics i la pacificació del trànsit de les principals vies

L’Ajuntament de València aprovarà, en la seua pròxima reunió de la Comissió d’Urbanisme, sotmetre a informació pública durant un termini de 45 dies hàbils el Pla Espacial de l’Àrea Funcional 4 Campanar que, entre altres característiques, permetrà crear nous espais públics gràcies als 50.000  m² que es destinaran a equipaments o a la conversió en zona de vianants de la xarxa secundària.

Segons ha explicat Juan Giner, “l’Ajuntament ha de redefinir el desenvolupament de la ciutat i adaptar els usos a la situació actual. Per eixa raó ara s’obri un termini perquè tots els veïns de Campanar sàpien com es definix el seu barri, quin serà el seu desenvolupament futur, quin tipus d’equipaments podran desenvolupar-se o com s’incrementarà l’oferta d’habitatge. Però és el moment perquè els veïns incorporen les seues idees, plantegen canvis i facen que este Pla Especial responga a les necessitats reals de tots ells”.

“Cal destacar, ha continuat Juan Giner, que amb la proposta es disposen de 6 Unitats d’Execució amb les quals s’obtindran com a sòl públic i s’urbanitzaran 30.500 m² de zones verdes, 18.300 m² de xarxa viària i 1.650 m² d’equipaments, a més s’aconseguiran 12.500 m² de sostre per a habitatge protegit”.

En este sentit, el Pla Especial a través de 6 unitats d’execució definixen, entre altres temes, la vora urbana dels nuclis de Beniferri i Campanar, alhora que proposa diferents ajustos en la delimitació del sòl urbà amb la ronda nord i els vials d’accés a València. A més, classifica com a sòl no urbanitzable la subestació elèctrica situada al nord de l’àmbit, el carrer Favanella i el camp de futbol de Beniferri destinat a equipament de la xarxa primària.

D’altra banda, el Pla Especial revisa les alineacions dels nuclis històrics de Campanar i Beniferri, així com la seua delimitació. Alhora que elabora el catàleg de Béns i Espais Protegits, on destaca la catalogació com a Bé d’Interés Cultural a l’Església Parroquial de La nostra Senyora de la Misericòrdia de Campanar.

Finalment, el Pla planteja la pacificació del trànsit de les principals vies de comunicació mitjançant la transformació de la secció viària, millora la connectivitat per als vianants dels espais lliures, els equipaments i els nuclis històrics i l’horta així com la permeabilitat ciclopedestre de l’autovia CV-30 en els termes municipals de Burjassot i València.

Notícies relacionades

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ves al contingut