12 xefs internacionals competiràn al World Paella Day Cup 2024 del pròxim 20 de setembre a València
El pròxim 20 de setembre, València tornarà a ser l’epicentre de la gastronomia mundial amb la celebració del World Paella Day, una data assenyalada en el calendari per a homenatjar un dels plats més emblemàtics de la cuina valenciana. Els dotze finalistes que competiran en esta edició provenen de països tan diversos com Irlanda, França, Itàlia, Colòmbia, la Xina i el Japó, seleccionats entre més de 50 candidats de tot el món.
La convocatòria d’enguany s’ha realitzat amb el lema ‘Paella, un idioma universal’, per a reforçar la idea que la paella “no sols és un plat, sinó una manera de connectar cultures i unir persones de tot el món”, tal com ha assenyalat la regidora de Turisme, Innovació i Captació d’Inversions, Paula Llobet.
Un concurs internacional amb sabor local
Abans del concurs, els 12 xefs tindran l’oportunitat de submergir-se en la cultura gastronòmica valenciana, visitar l’horta, els arrossars de l’Albufera, la llotja del peix i els tradicionals mercats municipals de la ciutat. D’esta manera, coneixeran de primera mà la ciutat i els voltants, i la qualitat i autenticitat dels productes locals.
La World Paella Day Cup 2024 no és només un concurs culinari, sinó també “una plataforma per a promoure València com un referent en gastronomia sostenible, i ressaltar l’ús de productes de proximitat i de temporada com les fruites i verdures de l’horta, l’arròs de l’Albufera i el peix del Mediterrani”, ha explicat la regidora Paula Llobet.
Els dotze finalistes que competiran enguany seran: John Kenwright (Irlanda), Jordane Estevez (França), Giuseppe Bardelli (Itàlia), Irina Cristina Turcu (Romania), Nick Todorov (Bulgària), Miguel Ángel Moreno (Colòmbia), Jorge Alberto Castellanos Rodríguez (Mèxic), Franklin Javier Dasso Seminari (el Perú), Joe Padilla (Puerto Rico), Avinash Agarwal (Unió dels Emirats Àrabs), Yuqin Yang (la Xina) i Shingo Hinokio (el Japó).
Activitats paral·leles
La convocatòria està oberta a persones residents i visitants, que el pròxim dia 20 podran acostar-se fins a la Marina per a gaudir en viu de l’espectacle. Entre les 10:00 i les 14:00 hores es realitzarà una demostració de cuina (show cooking) en directe, i es podran degustar diferents paelles a preus populars.
A més, des del divendres 13 de setembre fins al dijous 19, el trofeu del World Paella Day Cup, dissenyat per l’artista faller José Luis Platero, estarà exposat al Mercat Central de València, un lloc que representa l’essència del sabor i la qualitat del producte local. El dia 19 de vesprada, el trofeu es traslladarà a l’estadi del Llevant UD, el Ciutat de València, on es durà a terme el sorteig que aparellarà els xefs per a la gran final.
A més, la Fundació Visit València ha organitzat accions promocionals en diferents punts del món, com els showcookings previstos per les xefs Chabe Soler al Perú i Begoña Rodrigo al Japó.